Na Dúhový Pride budú dohliadať stovky policajtov

07.06.2012 Bratislava

Bratislava 7. júna (TASR) - Krajská polícia v Bratislave pripravila v súvislosti s podujatím Dúhový Pride, ktoré sa uskutoční v sobotu (9.6.), rad bezpečnostných opatrení. Na pokojný priebeh akcie bude v uliciach hlavného mesta dohliadať niekoľko stoviek policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Na ochranu verejného poriadku budú nasadení aj policajti z oddelenia služobnej kynológie v Bratislave a oddelenia služobnej hipológie. TASR dnes o tom informoval policajný hovorca František Peczár.

Polícia bude monitorovať situáciu a zabezpečovať verejný poriadok v čase zhromaždenia, ako aj počas presunu účastníkov. V súvislosti s tým upozorňuje vodičov aj obyvateľov Bratislavy, aby počítali s dopravnými obmedzeniami. "Budú sa týkať najmä okolia Námestia slobody, kde bude úplná uzávierka cesty II. triedy v úseku od Spojnej po Štefanovičovu ulicu, v čase od 11.00 h do 18.00 h, respektíve do ukončenia verejného zhromaždenia," uviedol Peczár.

Polícia vyzýva občanov, aby sa počas konania verejného zhromaždenia a pochodu riadili pokynmi polície a rešpektovali jej výzvy. "Polícia ďalej upozorňuje, že nebude tolerovať žiadne pokusy o narušenie verejného poriadku a taktiež rôzne extrémistické a xenofóbne prejavy," uzavrel hovorca.
 

Vyberte región